4 жовтня - Всесвітній день захисту тварин


4 жовтня екологічно свідома світова громадськість відзначає Всесвітній день захисту тварин, започаткований учасниками Міжнародного конгресу прихильників руху із захисту природи у 1931 році.


Зловживання використанням природних ресурсів, забруднення та скорочення середовища існування в поєднанні з незаконною торгівлею та браконьєрством призводять до зникнення цілих популяцій тварин.


У звітах ООН вказано, що наразі вимирання загрожує одному мільйону видів тварин і рослин.


За прогнозами науковців, до 2050 року у Чорному морі буде більше пластику, ніж риби.


Тому День захисту тварин – важлива нагода вчергове нагадати людству про його відповідальність перед природою, підвищити свідомість суспільства щодо необхідності збереження вразливого тваринного світу.


«Ефективність захисту, ощадливого використання та відродження тваринного світу, зокрема, й численних популяцій водних мешканців, залежить не лише від турботи на державному рівні, але й від свідомого ставлення кожного з нас до представників природних популяцій. Отже, відзначення Всесвітнього дня захисту тварин – ще один привід зробити необхідні кроки для збереження довкілля і біорізноманіття планети» - зазначає т.в.о. голови Держрибагентства Андрій Забуга.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!