Артем Ріпенко: провів останню зустріч з колективом Держрибагентства


Провів останню зустріч з колективом Держрибагентства. Подякував команді. За доволі обмежений час нам вдалось запустити процес реформування, якого галузь очікувала багато років. Згадаю лише деякі наші ініціативи:


- напрацьовано проект нового механізму діяльності рибогосподарських підприємств, що працюють відповідно до режимів СТРГ;


- розроблено нову модель функціонування територіальних органів Агентства відповідно до басейнового принципу управління;


- підготовлено реформу щодо налагодження обліку водних біоресурсів на принципі створення ланцюжка простежуваності від вилову до реалізації, а це спрощення контролю та детінізація ринку рибної продукції, створено підґрунтя для запуску євроінтеграційних процесів у галузі рибного господарства;


- розроблено експериментальний проект, що дозволить рибопромисловим підприємствам поповнювати квоти при їхньому вичерпанні, передбачено можливість залучення нових користувачів, які зможуть придбати на конкурентних засадах квоту з існуючого резерву;


- підготовлено проект нових Правил любительського і спортивного рибальства та напрацьовано формулу платного любительського рибальства.


На жаль, війна завдала галузі катастрофічного удару. Нам довелось оперативно перебудувати роботу, створювати профільні координаційні штаби. У співпраці з військовими державними адміністраціями та промисловцями, переробниками, волонтерами ми налагодили системну поставку рибної продукції до ЗСУ, медичних та соціальних закладів, центрів допомоги переміщеним особам до деокупованих населених пунктів.


Розроблена онлайн платформа «Риба-Допомога-Захист» - інформаційна платформа, яка акумулює дані про наявність риби та рибопродукції для гуманітарних потреб.


Ми розпочали фіксувати збитки, завдані рибному господарству України агресором та розробляти механізми надання компенсації учасникам ринку.


Держрибагенство брало активну участь у санкційній війні: за нашої ініціативи денонсовано Угоду між Україною та рф про співробітництво в галузі рибного господарства, яка існувала 20 років. Запропоновано розірвати ще одну міждержавну угоду, яка регулює питання рибальства в Азовському морі. Ініційовано звернення до низки міжнародних організацій з управління рибальством, які були направлені Мінагрополітики із закликом ввести санкції проти рибної галузі рф.


В умовах війни ми продовжували боротися з браконьєрством, адже розуміли, що захист риби від браконьєрських посягань – це складова захисту країни. За нашою ініціативою нарешті зрушено питання легалізації зброї у наших співробітників: Кабміном прийнято постанову, якою Мінагрополітики надані повноваження на визначення механізму придбання та поводження з вогнепальною зброєю органами рибоохорони. За нашу ініціативу Мінагрополітики також затвердило інструкцію із застосування рибоохоронцями технічних приладів, що мають функції фото- і відеозйомки.


Дуже сподіваюсь, що запущені нами процеси реформування рибної галузі будуть продовжені. Рибна галузь опинилась у вкрай важкому становищі і потребує масштабної підтримки та змін.



Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!