Дбаймо про довкілля разом


Вже понад 20 років в Україні проводяться дні довкілля. Кожної третьої суботи квітня українці, яким не байдуже майбутнє нашої природи, організовують своє дозвілля у гармонії з природою. Прибирають, миють, чистять, озеленюють території та роблять безліч екосвідомих кроків.


Одного дня у рік, звісно, недостатньо. Адже екосвідомі звички не повинні бути трендом і робитися заради селфі, вони мають бути на підсвідомому рівні і стати частинкою повсякденного життя.


"Саме у День довкілля я звертаюся до всіх громадян. РИБА - це живий організм, який має природне право на життя у водоймі. Це не просто окрема водна істота, а частина водних екосистем. І відношення людини, у тому числі і до цих екосистем, характеризує рівень екокультури нашого суспільства та свідомого ставлення до природи взагалі. Зараз у риб триває нерест. Давайте поважати водних мешканців у цей період їхнього життя, коли вони дбають про майбутнє своє потомство. Пам’ятайте, відповідальне ставлення до ПРИРОДИ – це вже не тренд, це вимога сьогодення", - Олег БАЗДУГАНОВ, т.в.о. Голови Держрибагентства.


Довідково:


День довкілля відзначається в Україні щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 06.08.1998 № 855/98.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!