Держрибагентство готує нові Правила любительського і спортивного рибальства

https://youtu.be/

Дані правила були розроблені з урахуванням норм Угоди про Асоціацію Україна - ЄС шляхом врахування кращих практик сталого управління та досвіду Європейських країн в частині норм вилову та застосування знарядь лову.


Зокрема, проєктом передбачено такі зміни:


- збільшено норми добування (вилову) водних біоресурсів з 3 до 5 кг на одного рибалку за добу, а особин особливо цінних видів водних біоресурсів – 3 шт. у межах допустимого розміру;


- зменшено заборонені місця для любительського та спортивного рибальства;


- уточнено положення щодо застосування знарядь добування (вилову), збільшено кількість дозволених гачків, способів добування (вилову) тощо;


- збільшено мінімально дозволені розміри водних біоресурсів для добування (вилову);


- уточнено умови здійснення підводного полювання та спортивних змагань.


У проєкті документу виключено багато морально застарілих норм і приведено дані Правила у відповідність до вимог законодавства, реалій сучасності та вдосконалено правове регулювання любительського, спортивного рибальства і підводного полювання.


Під час презентації Правил, були присутні основні представники любительських та спортивних риболовних організацій, а саме:


- Федерація риболовного спорту;


- риболовні клуби;


- громадські організації;


- риболовного туризму.


Проєкт документу було підтримано переважною більшістю учасників, а зауваження та пропозиції, які надійшли під час презентації будуть опрацьовані в найкоротші терміни.


Доопрацьований проєкт буде офіційно оприлюднений на вебсайті Держрибагентства.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!