Держрибагентство ЗА об'єктивне інформування громадськості про свою діяльність без ''фейків'' та маніпуляцій


Держрибагентство звертається з офіційною позицією до телеканалу «1+1» провести об'єктивне і неупереджене журналістське розслідування фактів, наведених під час ефіру «ТСН.Тиждень» 09.05.2021. Зокрема інформація, що була озвучена, не відповідає дійсності. Відповідно до журналістського запиту, телеканалом було висвітлено лише одне з шести питань, деякі коментарі показані не у повному обсязі і, як наслідок, матеріал, вийшовший в ефір, був показаний у негативному світлі. Повідомляємо, що в протилежному випадку Держрибагентство буде змушене звернутися до суду.


Про ситуацію з Дністровським лиманом


Режим рибогосподарської експлуатації верхньої частини Дністровського лиману, розташованого в басейні Дністра Одеської області, був розроблений Національним університетом біоресурсів і природокористування України 11.09.2018, погоджений Управлінням Держрибагентства у Одеській області 18.10.2018 та погоджений Держрибагентством 28.03.2019.



Діюче керівництво Держрибагентства не має жодного відношення до його погодження. Натомість, саме діючим керівництвом Агентства було ініційовано його скасування. Так, листом від 03.06.2020 № 2-4.1-5/3373-20 саме Держрибагентство за підписом т.в.о. Голови Олега Баздуганова направило до Мінекоенерго (нині Міндовкілля) подання на скасування вищезазначеного Режиму. У результаті, на підставі подання Держрибагентства, Міндовкілля скасувало Режим рибогосподарської експлуатації верхньої частини Дністровського лиману наказом від 03.12.2020 № 334.


Також слід зазначити, що саме Держрибагентством спільно з Міністерством було прийнято рішення про запровадження експериментального проєкту із запровадження порядку здійснення штучного розведення, вирощування водних біоресурсів та їх використання у спеціальних товарних рибних господарствах та проведення аукціонів з продажу режимів рибогосподарської експлуатації водного об’єкта шляхом електронних торгів (постанова Кабінету Міністрів України від 23.10.2019 №1138). Положення постанови повністю виключають можливу корупційну складову і покликані на запровадження інноваційних методів для державного управління у сфері рибного господарства та рибної промисловості.


Крім того, з метою об'єктивного висвітлення фактів, пов'язаних з Режимом рибогосподарської експлуатації верхньої частини Дністровського лиману, Держрибагентство вважає за доцільне отримання офіційного коментаря науковців Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також тих посадових осіб, які безпосередньо погоджували даний Режим.


Щодо зариблень водойм, то протягом останніх років було максимально розширено їх географію, а також збільшено їх кількість. Зариблення відбуваються комісійно. У заходах беруть участь представники місцевих органів влади, громадськість, включаючи молодь, залучаються відомі спортсмени, журналісти, у тому числі і кореспонденти телеканалу «1+1».


Окремо слід зазначити про процедуру видачі дозвільних документів для промислового рибальства.


Відповідно правил та режимів рибальства, а також інших вимог законодавства з питань охорони, використання і відтворення водних біоресурсів, Держрибагентство в межах своєї компетенції здійснює ВЧАСНУ підготовку проєктів необхідних наказів для старту промислового рибальства.


Так, після видачі наказів Міндовкілля про затвердження лімітів та прогнозів допустимого спеціального використання водних біоресурсів Держрибагентством у максимально стислі строки було забезпечено підготовку наступних проєктів документів. Але враховуючи, що відповідні накази проходять занадто довготривалу процедуру узгодження та видаються в офіційних виданнях України, строк набрання ними чинності затягується у часі. Відповідно викладена у сюжеті інформація щодо затримки саме Держрибагентством дозвільних документів не відповідає дійсності.


Щодо реагування на факти, пов’язані з корупцією, то Держрибагентство застосовує жорстких заходів адміністративного впливу при виявленні таких фактів, а відповідні справи розслідуються правоохоронними органами, як того і вимагає законодавство України.


Отже, керуючись ст. 277 Цивільного кодексу України, звертаємося до телеканалу «1+1» з проханням спростувати безпідставні звинувачення посадових осіб Держрибагентства.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!