Інформація щодо винесення постанов держінспекторами по справам про адміністративні правопорушення


Відповідно до ст. 240 КУпАП органи рибоохорони мають право розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням правил рибальства та накладати адміністративні стягнення, передбачені ст. 50, ч. 3 ст. 85, статтями 86-1, 91-2 і 188-5 КУпАП.


Згідно з наказом Міністерства аграрної політики України № 101 «Про затвердження Інструкції з оформлення органами рибоохорони матеріалів про адміністративні правопорушення» розглянувши справу про адміністративне правопорушення, посадова особа органів рибоохорони виносить постанову по справі про адміністративне правопорушення.


З метою сплати штрафів та нанесених збитків, головними державними інспекторами надаються реквізити рахунків, які можна перевірити на офіційній сторінці у мережі Facebook Державної казначейської служби України.

Звертаємо увагу на те, що вони мають бути сплачені на рахунок того міста/села/селища, на території якого вони завдані.


На підставі ч. 2 ст. 308 КУпАП у разі несплати штрафу протягом 15 днів з метою примусового виконання цієї постанови органами державної виконавчої служби штраф, визначений постановою по справі про адміністративне правопорушення, буде стягнуто у подвійному розмірі.


У разі виявлення грубого порушення Правил рибальства - головними держінспекторами оформлюється протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, який направляється до суду, юрисдикція якого поширюється на територію місця скоєння даного правопорушення.


Київським рибоохоронним патрулем регулярно вживаються заходи щодо досудового врегулювання спорів, шляхом направлення особам, які вчинили адмінправопорушення звернень (пропозицій) щодо добровільного відшкодування шкоди, завданої рибному господарству України.


У разі несплати винними особами добровільно - рибоохоронний патруль Київщини має право подавати цивільні позови та організовувати претензійну роботу щодо відшкодування шкоди. В такому разі, разом із задоволенням позовних вимог судом приймаються рішення про стягнення з відповідачів (правопорушників) також суми сплаченого судового збору за подання позовної заяви, яка становить 2 481 грн.


За довідками звертайтеся за номером відомства: (044) 489-60-25.

Київський рибоохоронний патруль


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!