Кабінет Міністрів України призначив Нового Голову Держрибагентства України


Дякуючи каналу нардепа Олексій Гончаренко в Telegram ми дізналися, що сьогодні, 30.09.2020р., Кабінет Міністрів України прийняв низку кадрових рішень. В тому числі й на посаду голови Держрибагентство України призначена Анна Шишман. 



Багато дзвінків та повідомлень поступає, люди чекають якісних змін та стурбовані перспективами. Адже негативної інформації по минулих роках вистачає. Щиро сподіваюся що старі часи минули разом з негативом, буде і позитив та таке рішення міністра Роман Абрамовський є зваженим.


Ми з пані Ганною працювали по Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) та Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики. У нас різні точки зору на шляхи розвитку рибної галузі, на ситуацію з промисловим та рекреаційним рибальством, на пріорити по напрямкам і системність змін. Але є й спільні позиції - важливість розвитку аквакультури, рибогосподарської науки та профосвіти, вивчення реального стану рибних запасів, збільшення внутрішнього виробництва та прозорості обігу рибної продукції на ринку.


Пані Ганна добре знає про сучасні світові тенденції та "зелений курс" ЄС і про досвід та допомогу зарубіжних партнерів. Ми дискутували на різних круглих столах, брали участь в Fishbiz.com.ua та інших заходах, іноді "били списи і ломали щити" в Громадський раді при ДАРГ та Експертна рада Держрибагентства України. В будь якому випадку потенціал для конструктивної співпраці є. Було б бажання.


Рибне господарство в Україні зараз в тяжкому стані, тому потрібні не декларації, а рішучі дії - змінити застаріле бачення, прийняти Стратегію розвитку рибної галузі та зберегти наші водойми і примножити рибні запаси, оновити нормативну базу, створити сприятливі умови для розвитку бізнесу, забезпечити сталий, збалансований та всебічний розвиток рибної галузі з урахуванням прав та інтересів всіх зацікавлених сторін. Звісно - за умови співпраці, розуміння та підтримки з боку Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Komekolog.


Побажаємо Ганні Федорівні та всій команді ДАРГ успіхів в реалізації таких нелегких завдань. І подякуємо в.о. голови ДАРГ Oleh Bazduganov за плідну співпрацю. Ми цінуємо зміни політики у рибній галузі, які вже досягнуті - новації Режиму рибальства 2020, курс на обмеження промислового видобування і збільшення вирощування водних біоресурсів, на дбайливе використання та відтворення природних рибних запасів, заборону сіток в межах міст та оновлення правил рибальства, розвиток риболовного спорту і туризму, посилення відповідальності за порушення правил та ефективності державного контролю - це важливо. 


Тож вітаю Anna Shishman з призначенням на відповідальну посаду та пропоную зробити все, щоб виправити все, що було не так раніше, об'єднати прогресивні зусилля і разом взятися за розбудову рибної галузі

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!