Майже три тонни товстолоба випустили у Дніпро на Черкащині


2 тонни 800 кілограм товстолоба випустили у Дніпро в селі Іркліїв, що на Черкащині. Про це Суспільному розповів начальник обласного рибоохоронного патруля Віктор Іванько. 



Зариблювали річку коштом промислових рибалок. На це спрямували 70 тисяч гривень.


Товстолоба два роки вирощували у ставках в Іркліївському риборозпліднику. Їх на території підприємства 55. Зарибок виловлюють сіткою працівники установи.



Директор розплідника Сергій Піддубний розповів, що аби риба добре прижилася, її необхідно обробити від шкідників.


Товстолоб самостійно у Дніпрі не розмножується, тому його запаси необхідно поповнювати власноруч. Щорічно у риборозпліднику вирощують 600 тонн цієї риби.


Зарибок до Дніпра привезли у спеціальних резервуарах із киснем. Потім його випускають у водойму. Зі слів начальника обласного рибоохоронного патруля Віктора Іванька наразі у Кременчуцьке водосховище випустили 12 тонн риби із запланованих 60.



"Науковці нам сказали, що із водоростями і забрудненням може боротися товстолоб і білий амур. Крім того, що ми зариблюємо власноруч, то вона й сама нереститься. Ми її зберігаємо: у нас майже 30% водосховища закрито для промислових рибалок. Це від Канівської ГЕС до черкаського мосту. Тому прості рибалки бачать, що кількість риби там збільшилась", – розповів Віктор Іванько.



Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!