На Каховському водосховищі порушники незаконно впіймали 886 екз. раків зі збитками понад 22 тис. грн


17 вересня 2021 року під час рейду Дніпропетровським рибоохоронним патрулем спільно з Національною поліцією викрито грубе порушення правил рибальства.

Двоє громадян на металевому човні за допомогою 35 раколовок здійснювали добування раків у період заборони на їх вилов. У результаті незаконних дій їм вдалося впіймати 886 екз. раків загальною вагою 26 кг.

Інцидент стався на Каховське водосховище, поблизу с. Вищетарасівка Нікопольського району Дніпропетровської області. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 22 593 грн.

На осіб оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім того, на місце події викликано слідчо-оперативну групу Національної поліції України. Наразі розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.



Довідково:


Нагадуємо, з метою збереження та охорони популяції раків у період їх другої линьки до 30 вересня у Дніпропетровській області діє заборона на вилов цих річкових мешканців.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!