На Миколаївщині за допомогою електровудки та ятерів браконьєри виловили риби на понад 32 тис. грн збитків


17 вересня 2021 року під час рейду Миколаївським рибоохоронним патрулем спільно з громадськими організаціями «Правий сектор» та «Бузьки пороги» викрито грубе порушення правил рибальства. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів з човна, використовуючи електровудку.

У такий варварський спосіб порушник добув 14 кг молоді риби: судак – 16 екз., карась сріблястий – 8 екз., щука – 4 екз., білизна – 2 екз., по 1 екз. тарані і окуня, а також 10 екз. карася золотого, який занесений до Червоної книги України.

Інцидент стався на р. Південний Буг, поблизу с. Ониськове Кривоозерського району Миколаївської області. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 13 480 грн.


Того самого дня рибпатрульними спільно з Державною прикордонною службою викрито громадянина, який займався риболовлею за допомогою заборонених знарядь – 3 креветкових ятерів.

У результаті незаконних дій порушнику вдалося впіймати 14 350 екз. креветки, по 2 екз. морського язика і камбали (глоси) та 1 екз. сингіля загальною вагою 22 кг.

Подія сталася у північно-західній частині Чорного моря, поблизу с. Покровка Очаківського району Миколаївської області. Нанесені природі збитки склали 19 397 грн.

На всіх осіб оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім того, вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Заборонені знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.



Довідково:


Застосування електроструму для здійснення лову риби є неприпустимим, адже це завдає масштабного руйнування всій екосистемі водойми. Електровудка здатна знищити все живе у радіусі до 20 метрів – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Та риба, яка не гине від дії електроструму, у майбутньому може втратити здатність нереститися.

Наразі в Україні не існує системи діагностування уражень риб електрострумом. При затриманні правопорушників розмір збитків розраховується з кількості здобутої риби та без урахування всього комплексу негативної дії від електровудок.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!