На річці Дніпро виявлено 840 метрів сіток


24 вересня в ході рейду Київського рибоохоронного патруля спільно з Державна прикордонна служба України виявлено грубе порушення правил рибальства.


Так, о 15:30 год. на р. Дніпро в районі 54 бакену, поблизу с. Косачівка Чернігівського району Чернігівської області виявлено громадянина, який рибалив з човна за допомогою 13 сіток, загальною довжиною 790 метрів.


Завдяки оперативності посадових осіб виловити риби порушник не встиг.


Оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Плавзасіб та заборонені знаряддя лову вилучено.


Згодом у цьому ж місці виявлено 50-метрову сітку, власника якої встановити не вдалося.


Складено акт безгосподарського майна.



У разі виявлення фактів порушення правил рибальства прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Київського рибоохоронного патруля за номером телефону: (099) 341-73-18.


Довідково:


Відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП передбачений штраф у розмірі від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої.


Протокол за даною статтею складається, якщо громадянин грубо порушив правила рибальства, зокрема:


• рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, колючого знаряддя лову забороненим методом багріння, сіткоснастевих та інших заборонених знарядь лову;

• вилов водних біоресурсів у розмірах, що перевищують встановлену Правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову у 3 кг.


Крім штрафу, у разі наявності улову рибоохоронцями нараховуються збитки за таксами. Розрахунок збитків здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.10.2021 № 1039 «Про внесення змін у додатки 1-3 до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 р. № 1209».


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!