На водоймах України триває операція ''Нерест''


Рибоохоронці Держрибагентства 24/7 охороняють водні біоресурси аби захистити водойми від браконьєрства та забезпечити сприятливі умови для нересту риби.


Так, за останні дні рибпатрульними викрито низку грубих порушень правил рибальства, при цьому лише у 5 регіонах України «рибні мародери» завдали шкоди рибному господарству на суму близько 3 млн грн!


Зокрема, у складних умовах війни на Сумщині рибоохоронці зафіксували рекордні за увесь час роботи рибоохоронного патруля збитки рибному господарству. Зокрема, викрили порушників, які на водоймі в Охтирському районі сітками масово знищували водні біоресурси – виловили понад тисячу рибин і завдали збитків рибним запасам на майже 1,8 млн грн.


В інших регіонах браконьєри також не гаяли часу. Держінспекторами виявлені такі порушення:


- Чернівецьким рибпатрулем спільно з водною поліцією викрито порушника, який на Дністровському водосховищі сітками виловив 128 кг риби, у тому числі червонокнижного вирезуба, завдавши шкоди довкіллю на 528 тис. грн;


- Дніпропетровськими рибоохоронцями спільно з поліцією зафіксовано осіб, які «браконьєрили» на р. Домоткань. Рибні мародери завдали 410 тис. грн збитків;


- Миколаївським рибпатрулем спільно з поліцією зафіксовано особу, яка на р. Висунь сітками незаконно наловила риби та завдала збитків рибним запасам на 113 тис. грн;


- Харківськими рибоохоронцями викрито порушника, який ловив сітками на ставку у Чугуївському районі: йому доведеться сплатити 65 тис. грн збитків. Водночас в акваторії Лозовеньківського водосховища викрито іншого порушника, який незаконно «нарибалив» сіткою на 48 тис. грн.


Нешановні браконьєри, плануєте незаконно порибалити - зважайте одразу на наслідки такої риболовлі. Держрибагентство нагадує: операція «Нерест» триває.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!