Просили збільшити штрафи за незаконний вилов риби?


Ви знаєте, є ситуації, коли ми як державний орган піддаємось критиці, але потім намагаємось працювати краще …. Але є ситуації, про які я не можу мовчати і робити вигляд, що любителі спортивного рибальства в цьому випадку є праві…

Ситуація є простою. В екологічній інспекції Черкаської області працює відділ з 5 працівників, які по своїй суті повинні на території Черкаської області забезпечити контроль більше 500 об’єктів природно-заповідного фонду, в тому числі Липівського орнітологічного заказнику!!!




Але сьогодні 17.01.2021 ситуація є такою, коли ми бачимо, що люди розуміючи по–перше ситуацію, коли працівникам держоргану заборонено виходити на тонку кригу, порушуючи будь-які принципи людяності, вибігають на лід з метою піймати декілька судаків… Ми завжди з розумінням відносимось до будь-яких випадків, але коли на кригу виходить більше 200 людей, то ми вимушені вживати заходів реагування до порушників, бо це наша робота. До речі, вилов в заказнику риби є задоволенням не з дешевих, про що я нижче вам розповім…. Відповідно Постанови КМУ від 24 липня 2013 р. № 541 Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд за одного судака прийдеться сплатити 903 грн. штрафу.



Так, сьогодні 17.01.2021 близько 13 год., під час проведення природоохоронного рейду, інспекторами Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля Управління патрульної поліції в Черкаській області та поліцейськими Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області на території Кременчуцького водосховища та на території заказника «Липівський» в адміністративних межах с. Кедина Гора Золотоніського району затримано браконьєра, який здійснював незаконний вилов риби. В улові порушника виявлено 10 судаків. Збитки завдані державі становлять 9 тис. 30 грн., бо це заказник і тут ловити заборонено!!! Браконьєрські знаряддя лову та улов вилучено. Уся риба здана до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Відносно порушника складено адміністративний протокол за ст. 91 КУпАП.

Враховуючи значну суму збитків, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція даної статті передбачає накладання штрафу у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

Знаряддя і засоби вчинення правопорушення та незаконно виловлені водні біоресурси вилучені працівниками Нацполіції до рішення суду.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!