Раколовка "парасолька". Дозволене знаряддя лову чи ні!?


В мережі інтернет досить часто спостерігаються оголошення про продаж раколовок у вигляді парасольки, з отворами - від 6 до 12. Це пасткове знаряддя лову для безхребетних і нетільки, адже в нього може потрапляти й риба. Складається з каркасу, обтягнутого сіткоснастевим матеріалом різного діаметру, зазвичай понад 90 см.


Перед тим як купувати «парасольку» варто знати, дозволене це знаряддя лову чи ні, і дехто з вас, рибалок-любителів, задають Черкаському рибпатрулю це питання.


Відповідь міститься в п. 4.5. Правил любительського і спортивного рибальства, який перераховує дозволені способи добування раків, серед яких: ручним збиранням, раколовкою -"хапкою" з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою та «розщіпом» - не більше п'яти снастей на ловця.


Отже, якщо в характеристиках раколовок зазначений діаметр більший за 70 см – знаряддя заборонене!


Тож не купуйте і не використовуйте заборонені знаряддя лову.


Довідково:


Використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та передбачає штраф до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої.


Черкаський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Управління: (063) 896-65-93 , (0472) 31-02-76.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!