З 1 червня у Чорному морі забороняється вилов креветки та мідії


З першого червня 2021 року розпочалася заборона на спеціалізований промисел креветки. Враховуючи рекомендації Одеського центру ПівденНІРО, заборона триватиме в період з 1 червня по 31 липня у Чорному морі із затоками, лиманами та пов’язаними з морем озерами із використанням волокуш і ручних сачків.

Також протягом цього часу в акваторії Чорного моря, від с. Коблеве до межі Автономної Республіки Крим (по Перекопській затоці), заборонено здійснювати промисел креветки за допомогою ятерів і каравок. Крім того, з 1 червня забороняється спеціалізований промисел мідій драгою Хижняка.

Детальніше з інформацією можна ознайомитися у наказі Чорноморського басейнового управління Держрибагентства від 28.05.2021 № 187 за посиланням.

Вищезазначеним наказом також встановлено терміни заборони на любительський і спортивний лов водних біоресурсів. Так, в період з 1 червня по 31 серпня забороняється ловити креветок, а з 1 червня по 30 серпня – мідій.

Довідково:

Нагадаємо, в межах зони контролю Чорноморського басейнового управління нерестова заборона встановлюється не по водоймах, а по окремих видах риб. Так, з 1 травня по 15 червня у північно-західній частині Чорного моря та причорноморських лиманах триває заборона на промисловий та любительський вилов бичків у період їх нересту.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!