З 1 квітня на Черкащині діятеме весняно-літня нерестова заборона


Увага! 1 квітня розпочинається період нерестової заборони


Нерест - це важливий момент у житті водних біоресурсів. Цей період зазвичай починається весною, коли риба починає мігрувати до місць нересту, де й відкладає свою ікру.


Щоб зберегти рибні запаси, щороку вводиться нерестова заборона, під час якої, риба має можливість відновити свою популяцію та зміцнити її перед наступним рибальським сезоном.


Тож, Черкаським рибоохоронним патрулем видано наказ «Про заборону добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у період нересту та затвердження переліку меж нерестовищ на водних об’єктах Черкаської області у 2023 році в районі діяльності Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Черкаській області».


Встановлені наступні терміни заборони: 


- на Кременчуцькому водосховищі з 1 квітня по 9 червня 2023 року;

- в корінних водах річок з 1 квітня по 20 травня 2023 року;

- в придаткових водах з 1 квітня по 30 червня 2023 року.


При встановленні термінів заборони Черкаським рибоохоронним патрулем враховані рекомендації Інституту рибного господарства НААН України. 


На період заборони, згідно оновлених Правил любительського і спортивного рибальства, ДОЗВОЛЕНО вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони (додаток 2 до наказу).


ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ в період нересту здійснювати вилов водних біоресурсів на нерестовищах, в тому числі з берега. Перелік нерестовищ міститься в додатоку 1 до наказу.

Нагадуємо, до 30 червня (включно) триватиме також заборона на вилов раків.  


Черкаський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Телефонна «гаряча лінія» патруля: 063-896-65-93, 0472-31-02-76, за якою кожен свідомий громадянин може повідомити про виявлене ним порушення правил рибальства чи порядку придбання чи збуту водних біоресурсів. Просимо невідкладно повідомляти за вказаними номерами телефону.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!