З 30 листопада 2022 призупинено промисловий вилов дрібного частика на Кременчуцькому водосховищі


Увага! На Кременчуцькому водосховищі призупинено промисловий вилов дрібного частика!


З 30 листопада 2022 року на Кременчуцькому водосховищі призупинено промисловий вилов дрібного частика, до якого відноситься риба: окунь, лин, краснопірка, клепець, ребець звичайний, йорж звичайний та сонячний окунь.


Відповідно до Порядку здійснення спеціального використання водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), внутрішніх морських водах, територіальному морі, виключній (морській) економічній зоні та на континентальному шельфі України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 25.11.2015 № 992, у разі досягнення 100% допустимого прогнозу вилову певного виду водних біоресурсів їх промисел забороняється.


На основі зібраної та узагальненої інформації від рибалок-промисловиків підраховано, що станом на 30 листопада вилов дрібного частика склав 158 тонни, що становить 100% від встановленої норми на 2022 рік. 


Таким чином, їх лов призупинено з метою недопущення перевищення прогнозу допустимого вилову. Наказ Черкаського рибоохоронного патруля від 30.11.2022 № НОД-225/3


Черкаський рибоохоронний патруль закликає рибалок-промисловиків бути відповідальними та дотримуватися встановлених обмежень.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!