Замор водних біоресурсів у р. Гнилий Тікич

 Фото №1
 Фото №2
 Фото №3
 Фото №4
 Фото №5
 Фото №6
 Фото №7
 Фото №8

До Черкаського рибоохоронного патруля 16.07.2021 року надійшла інформація про загибель водних біоресурсів на річці Гнилий Тікич (Звенигородське водосховище).

Того ж дня, державними інспекторами спільно з працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу було здійснено виїзд на місце події для проведення обстеження ділянки річки Гнилий Тікич.


Під час візуального обстеження на даній водоймі вода мала специфічний запах та спостерігалося інтенсивне цвітіння синьо-зелених водоростей, що може бути однією з ймовірних причин загибелі водних біоресурсів.


На момент обстеження виявлено 559 екземплярів загиблих водних біоресурсів, а саме: 300 екз. товстолоб, 250 екз. карась та 9 екз. лящ., загальною вагою приблизно 1.200 кг.

Площа ділянки на якій виявлено загибель, становить 30 га.


Спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу було відібрано проби води на гідрохімічний аналіз для встановлення причин загибелі риби. Зразки загиблих водних біоресурсів відібрати було неможливо, оскільки вони знаходились на стадії розпаду.


Окрім того, Управлінням Державного агентства рибного господарства у Черкаській області направлено відповідні листи до Регіонального офісу водних ресурсів у Черкаській області, Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області , Черкаської ОДА,  Державної екологічної інспекції Центрального округу з метою встановлення причин загибелі водних біоресурсів та вжиття відповідних заходів в межах повноважень.


Надіємось на швидке встановлення причин загибелі риби та вирішення питання щодо ліквідації наслідків та недопущення повторного замору.


Довідково:


Гнили́й Ті́кич = річка, яка протікає в межах Київської та Черкаської області. Довжина річки 157 км, площа басейну 3150 км². Вода Звенигородського водосховища є основним джерелом водозабезпечення міста Звенигородки.


Черкаський рибоохоронний патруль закликає громадян при виявлені явищ загибелі риби терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» Управління: (063) 896-65-93 , (0472) 31-02-76.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!