Зареєстровано законопроєкт, який допоможе зберегти особливо цінні природні водойми!


В Україні залишилося дуже мало природних водойм та водотоків, що не зазнали втручання людини, та мають відмінний екологічний стан. Законопроєкт № 5413 (“Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони та збереження особливо цінних ділянок природних водойм та водотоків” зареєстровано (№5413 від 21.04.2021) передбачає збереження цих унікальних ділянок і прилеглих до них територій як “еталонних”!

Вони є природним середовищем існування червонокнижних видів флори і фауни.


Тому прийняття зареєстрованого законопроєкту також сприятиме збереженню і відновленню біорізноманіття та збільшенню територій та об'єктів природно-заповідного фонду України.


Законопроєкт розроблено за участі громадських екологічних та правозахисних організацій, а також наукових установ, а саме:


WWF-УкраїнаІнститут гідробіології НАН УкраїниДУ «Інститут еволюційної екології НАН України», Громадської організації «ЕкоПраво-Київ» та інших.


Ми дякуємо депутатам, які підтримали нашу ініціативу, Комітет з Питань Екологічної Політики та Природокористування, а особливо голові Комітету Олег Бондаренко та Голові підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Юлія Овчинникова

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!