Зимувальні ями 2021-2022 рр. Київська область


З 1 листопада 2021 року на Київщині встановлено заборону на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до нерестової заборони 2022 року.


З метою збереження риби у зимовий період, Київським рибоохоронним патрулем видано наказ, в якому зазначені координати водойм, на яких вводиться заборона. Крім того, такі ділянки нанесено на єдину карту.



У цей період любительська риболовля дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям.


За добування риби на зимувальних ямах передбачена адміністративна відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП, штраф - до 170 грн. Крім того, нараховуються збитки за кожну виловлену рибину відповідно до такс.

Довідково:


Зимувальна яма - це природне заглиблення у водоймі, де скупчується риба в холодний період. У річках вони знаходяться у найбільш глибоких місцях із уповільненою течією. В інших водоймах, як правило, розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

З настанням холодів у риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, сповільнюються процеси росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!