На Дніпропетровщині поліція викрила групу осіб, які організували незаконний вилов риби з акваторії Каховського водосховища


Вилов браконьєри реалізовували у підпільні цехи переробки. Під час обшуків поліцейські вилучили понад 5 тонн риби та рибної продукції.


Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції, організував незаконний промисел мешканець міста Нікополя. До діяльності долучив рідних та близьких знайомих. Зловмисники незаконно виловлювали рибу в акваторії Каховського водосховища в м. Нікополі. Виходили на промисел переважно вночі. За один вихід на воду отримували понад тонну риби. Надалі збували її у підпільні цехи переробки, звідки продукція потрапляла на споживчий ринок. 



Правоохоронці провели 29 санкціонованих обшуків за місцями зберігання та переробки риби, а також за місцем мешкання фігурантів та в їхньому автотранспорті. Вилучили понад 5 тонн риби та рибної продукції, 126 сіток та 4 ехолоти, 8 катерів та човнів, «чорнову» документацію. Загальна вартість вилученого майна сягає 4,5 млн грн.



Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи для оголошення усім особам, причетних до незаконної діяльності, про підозри. 


Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритого за ст. 28 ч. 2 ст. 249 Кримінального кодексу України здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


За незаконне зайняття рибним промислом може загрожувати до трьох років позбавлення волі.


Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!