На Кам’янському водосховищі викрито порушників, які завдали майже 184 тис. грн збитків


13 жовтня 2021 року при проведенні рибоохоронного рейду Запорізький рибоохоронний патруль за організаційної підтримки Полтавського рибоохоронного патруля виявив грубе порушення правил рибальства. Двоє громадян з дюралевого човна здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів 3 лісковими сітками.



Внаслідок незаконних дій ними виловлено 42 екз. сазана, 4 екз. товстолоба, 2 екз. амура білого та по одному екз. сома і карася сріблястого загальною вагою близько 50 кг.



Інцидент стався в затоці Ринковського Кам’янського водосховища, неподалік від с. Придніпрянське Полтавського району Полтавської області.


Збитки, нанесені рибному господарству України, становлять 183 608 грн.


На порушників оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. З огляду на обсяг збитків, на місце події викликано працівників Національної поліції України.

Заборонені знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.


В той же день, в ході рейдової роботи Запорізького рибоохоронного патруля, на Кременчуцькому водосховищі поблизу м. Світловодськ Кіровоградської області виявлено та знято з лову 4 ліскових сітки загальною довжиною 400 метрів.


Водні біоресурси, що знаходились в сітках, а саме, синець, плітка та судак, загальною вагою близько 100 кг, у живому вигляді повернуто до природного середовища.

Складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.


Довідково:

 

Розмір збитків, завданих рибному господарству, розраховано відповідно до постанови КМУ від 06.10.2021 № 1039.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!