На Київщині риба "зварилася" живцем у річці


Масову загибель риби зафіксували на річці Малий Супій у місті Яготин.


Понад 400 мертвих пліток, лящів, товстолобів, карасів, коропів, судаків і окунів виявили місцеві мешканці. Про замор риби вони повідомили на «гарячу лінію» Київського рибоохоронного патруля.


 

На місце події прибули працівники Управління Держрибагентства у Києві та області. Інспектори нарахували 435 мертвих рибин, яких знайшли на береговій смузі довжиною 15 метрів. Заміри температури води на відстані півтора метра від берега показали аж 31℃, що стало ймовірною причиною загибелі. Зразки риби та води направили до іхтіопатологічної лабораторії Держрибагентства. Про результати дослідження обіцяють повідомити згодом.


Київський рибоохоронний патруль закликає громадян у разі виявлення замору риби терміново телефонувати на «гарячу лінію» за номером: (099) 341-73-18.


Раніше масову загибель риби зафіксували на Київському морі біля села Нові Петрівці, що у Вишгородському районі. Фахівці взяли там проби води та провели дослідження за 12 показниками. За результатами вимірювань встановили, що у воді недостатньо розчиненого кисню. Це сталося через різке підвищення температури, унаслідок чого водорості почали активно розмножуватися, що призвело до цвітіння води.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!