Окремі вдалі практики української аквакультури


Короп, товстолоб, білий амур, щука, карась та інша прісноводна риба вирощується Хмельницьким рибгоспом - одним з найбільших в Україні підприємств з вирощування прісноводних риб.


Рибне господарство поблизу селища міського типу Меджибіж на Хмельниччині має понад 100-літню історію розведення риби та займається вирощуванням і реалізацією живої риби, а нещодавно і виробництвом рибної консерви, завдяки підтримці Агентства США з Міжнародного розвитку.


Рибгосп вирощує мальків з ікри, потім її запліднюють, а після інкубації з неї вилуплюються личинки, підростають та стають мальками. Наступним кроком є перенесення у ванни, а коли рибинки трохи підростуть та зміцніють, їх перевозять у відкриті водойми. Також у рибному господарстві є окрема водойма, в якій вирощують лососевих та осетрових видів риб.


Вже понад десятиліття працівники рибгоспу удосконалюють процеси та технології, стежать за якістю та умовами вирощування рибного поголів'я.


Так, USAID АГРО спів-інвестувало разом із підприємством у нове обладнання - морозильну камеру шокової заморозки, яка забезпечить виробництво консервів протягом усього року, а не тільки у сезон вилову риби.


«Навіть в умовах війни необхідно не зупинятись, а шукати шляхи розвитку для блага наших громадян та країни в цілому, сприяючи забезпеченню продовольчої безпеки, тим самим створюючи фундамент для відбудови України після нашої перемоги. Закликаємо всіх підприємців не опускати руки, шукати можливості, однодумців, підтримку, адже той, хто шукає, неодмінно знайде», - наголошує перший заступник директора ПрАТ Хмельницькрибгосп Андрій Гончаров.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!