Про активні антибраконьєрські рейди на Кременчуцькому водосховищі


Напередодні нересту риба починає збиратися у великі зграї, у неї приглушуються інстинкти самозбереження і вона практично не реагує на небезпеку. Цим намагаються скористатися браконьєри, які не проти поласувати ікряною рибою, масово знищуючи таким чином популяції водних біоресурсів.


Однак, на заваді їхнім планам стають рибоохоронці Держрибагентства, які продовжують викривати на водоймах України численні порушення правил рибальства - лов водних біоресурсів незаконними знаряддями, у заборонених місцях, з перевищенням добової норми тощо.


Виключенням не стала і Полтавщина, де наприкінці минулого тижня рибоохоронцями зафіксовано низку резонансних фактів браконьєрства на Кременчуцькому водосховищі - загалом виявлено 6 грубих порушень зі збитками на понад 3,4 млн грн.


Зокрема, 24 березня 2023 року рибпатрульними викрито промислового рибалку, який 6 сітками із забороненим кроком вічка незаконно добув майже 320 кг плітки, синця, чехоні та плоскирки. Зловмисник завдав збитків рибному господарству на суму понад 1,7 млн грн.


Водночас інспектори здійснили меліоративне тралення та очистили акваторію водойми від заборонених знарядь лову, зокрема вилучили 34 безгосподарські сітки загальною довжиною понад 3 км, у яких знаходилося понад 300 кг водних біоресурсів.


Нагадуємо, у Держрибагентстві функціонує безкоштовна телефонна «гаряча лінія»: 0 (800) 50-52-50. Закликаємо громадян не лишатися байдужими до нашої іхтіофауни і невідкладно повідомляти про всі виявлені факти порушень рибоохоронного законодавства!



Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!