Рибоохоронці Держрибагентства 24/7 охороняють водні біоресурси аби захистити водойми від браконьєрства


Рибоохоронці Держрибагентства 24/7 охороняють водні біоресурси аби захистити водойми від браконьєрства та забезпечити сприятливі умови для майбутнього нересту риби.


Так, за останній тиждень рибпатрульними викрито низку грубих порушень правил рибальства. Зокрема, лише на Вінниччині «рибні мародери» завдали шкоди рибному господарству на суму понад 4 млн грн! В інших регіонах браконьєри також не гаяли часу.


Держінспекторами виявлені такі порушення:


Вінницькими рибоохоронцями задокументовано особу, яка на р. Південний Буг сітками незаконно виловила 1275 рибин - пліток, йоржів, окунів, лящів, судаків та карася сріблястого, завдавши шкоди довкіллю на 1,9 млн грн. Крім того, завдяки скоординованим та оперативним діям інспекторів неподалік вдалося викрити ще одного порушника, який рибалив сітками: тепер йому доведеться сплатити 749 тис. грн збитків. Водночас на водоймі у Вінницькому районі спільно з поліцією виявлено інших зловмисників, які волоком «наловили» 173 кг риби на 1,4 млн грн збитків;


Полтавським рибпатрулем спільно з поліцією задокументовано громадян, які здійснювали перевезення заборонених знарядь лову та 64 кг свіжовиловленої риби (ляща, карася сріблястого, плітки і синця) без документів, що підтверджують законність її походження. Зі слів порушників, водні біоресурси вони добули за допомогою «павуків» на території НПП «Нижньосульський». Розраховані збитки, завдані рибному господарству, склали майже 1,5 млн грн. Водночас у Кременчуцькому районі спільно з поліцією задокументовано ще одного зловмисника, який намагався незаконно перевезти значну кількість риби невідомого походження - 268 кг ляща без наявності необхідних документів;


Запорізькими рибоохоронцями спільно з водною поліцією зафіксовано особу, яка «браконьєрила» «драчем» методом багріння на Каховському водосховищі. У такий варварський спосіб «рибний мародер» впіймав понад 170 рибин і завдав 307 тис. грн збитків;


Дніпропетровським рибпатрулем на вищевказаній водоймі також викрито аналогічне порушення - браконьєр, використовуючи «драч», методом багріння добув 83 сріблястих карасів на 131 тис. грн збитків.


Нешановні браконьєри, плануєте незаконно порибалити - зважайте одразу на наслідки такої риболовлі. Наголошуємо - на більшості водойм країни незабаром розпочнеться масовий нерест риби і дотримання правил рибальства у цей період - це важлива складова забезпечення наших водойм водними біоресурсами.


Слідкуйте за новинами рибоохорони і не тільки, підписавшись на телеграм-канал Держрибагентства і будете в курсі всіх актуальних подій.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!