У серпні збитки від знищення рибних запасів становлять понад 20 млн грн


Протягом серпня 2022 року рибоохоронці Держрибагентства провели 636 рейдів та викрили 1235 порушень. Найбільшу кількість браконьєрів виявлено у Черкаській, Вінницькій та Дніпропетровській областях.


У рамках рибоохоронних рейдів державні інспектори вилучили у порушників майже 1,5 тонни незаконно добутих водних біоресурсів та понад тисячу заборонених знарядь лову, крім того, затримали 50 транспортних засобів.


Сума збитків, завданих рибному господарству протягом серпня, склала 20,7 млн грн. З них 8,2 млн грн виявлено Одеським рибпатрулем, 4,6 млн грн - Дніпропетровським, 1,5 млн грн - Миколаївським, 1,1 млн грн - Полтавським.


Всього від початку року рибоохоронними патрулями Держрибагентства викрито понад 11 тис. порушень на 106 млн грн збитків, вилучено понад 39 тонн браконьєрської риби та 9,6 тис. заборонених знарядь лову.


Вкотре наголошуємо - водойми країни під постійним контролем рибоохоронців і всім браконьєрам загрожує покарання - від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також сплата значних сум за завдану шкоду водним біоресурсам.


Нагадуємо, що у Держрибагентстві функціонує безкоштовна телефонна «гаряча лінія»: 0 (800) 50-52-50. Закликаємо громадян не лишатися байдужими до нашої іхтіофауни і невідкладно повідомляти про всі виявлені факти порушень рибоохоронного законодавства!


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!