В Україні тривають весняні роботи з поповнення водойм рибою


Важливість нерестової пори неоціненна і рибогосподарники зараз насамперед зосереджені на збереженні та відновленні рибних популяцій.


Так, на Дмитренківському водосховищі на Вінниччині за участі Вінницького рибоохоронного патруля Держрибагентства встановлено 150 штучних нерестових гнізд, що помітно збільшить нерестові площі водойми, які дадуть змогу більш ефективно віднерестувати плідникам риб.


На черзі встановлення нерестових гнізд на Кирнасівському водосховищі.


У Цибульницькій затоці Кременчуцького водосховища, яка входить до регіонального ландшафтного парку «Світловодський», Кіровоградський рибоохоронний патруль спільно з користувачами водних біоресурсів встановили близько 1 тисячі штучних нерестових гнізд.

Рибоохоронці надалі стежитимуть за станом відкладеної ікри та промиватимуть нерестові гнізда від мулу і водоростей.



Водночас на Волині відбулося зариблення ставка у с. Підбереззя Луцького району.

У водойму вселено понад 350 кг водних біоресурсів, а це майже 5 тис. мальків риб. Вага одного екземпляра становила від 50 до 160 грамів.

Вселення здійснювалося за кошти орендаря водного об’єкту.

Зарибок вирощено в ставовому рибному господарстві с. Холонів, що на Волині.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля.


«Держрибагентство вживає максимально можливих заходів для відновлення популяцій української іхтіофауни. Для цього ми активно співпрацюємо з орендарями водойм, представниками СТРГ, промисловими рибалками. Адже водні біоресурси є стратегічним державним харчовим резервом, і саме випуск молоді є основним формуючим фактором поповнення промислових запасів країни», - зазначає Голова Держрибагентства Артем Ріпенко.


Все буде Україна!



Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!