Верхів’я Київського водосховища мають бути вільними від сіток! Ти згоден?!


Увага!!! Наразі не існує жодного офіційного документу, який би обмежував промисловий вилов риби у верхів’ях КВХ на 2022 рік!!!

Аби уникнути в подальшому спекуляцій на цю тему, інформую громадськість про те, що мною, як керівником Рибоохорони Київщини вживалися максимальних заходів щодо збереження і примноження популяції цінних видів риб у верхів’ях водосховища!

Нагадаю, у 2019 році, на підставі науково-біологічного обґрунтування мною був виданий наказ щодо виділення двох ділянок на Київському та Канівському водосховищ для здійснення любительського рибальства, на яких заборонялось промислове рибальство, на період 2019-2021 років! І за іронією долі, саме цей наказ ліг в основу мого незаконного звільнення!

Такі повноваження передбачені п.3.4 та п.3.11 Правил любительського та спортивного рибальства https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0269-99#Text

Ці обмеження, додатково щороку, встановлюються Режимом рибальства, однак щоразу питання обмеження верхів’я водосховищ для промислового рибальства проходять десятки кіл аду і дуже часто залежить від адміністративного впливу та корупційних складових, які на жаль все частіше спостерігаються в Держрибагентсві! Тай, сам Режим, щороку затверджується ближче до кінця «нересту»!

Тож, аби зберегти ту рибу, що охороняли протягом останніх 5 років і примножити в десятки разів, 26.10.2021 я звернувся до Інституту рибного господарства НААНУ щодо розроблення аналогічного обґрунтування на 2022-2024 роки та готовий видати відповідний Наказ! Але хтось всіляко блокує розроблення даного обґрунтування!



Крім того, 23.12.2021 я надав до Держрибагентства додаткові пропозиції до Режиму рибальства на 2022 рік, зокрема щодо обмеження промислового рибальства у верхів’ях КВХ!



Це питання актуальне зараз, як ніколи, адже через бюрократичні та корупційні перепони, ми можемо втратити те, що оберігали останні 5 років! А після заходження криги, вся риба у верхів’ях з ікрою попаде в тенета, що призведе до майже незворотніх негативних наслідків!

Саме зараз час об’єднатися свідомим рибалкам любителям та спортсменам, надати цій проблемі максимального розголосу і здійснити громадський контроль за збереженням і примноженням риби у наших водоймах!


Міністерство аграрної політики та продовольства України

Державне агентство меліорації та рибного господарства України

Фонд охорони навколишнього природного середовища України

Річковий дозор Новини

UFL

КМО УТМР

Телеканал "ТРОФЕЙ"

"Нептун" плавбаза. Рыбалка в Сорокошичах. baza-neptun.com.ua

Федерація підводного спорту та підводної діяльності України

Ібіс. Рибалка.

Компания BEREG

Flagman.kiev.ua

Українська Риболовна Ліга

Громада Рибалок України - Fishermen Community of Ukraine

Сервис и ремонт рыболовных катушек. Service & Repair fishing reels.

The Fishing in Kyiv - Рыбалка в Киеве и области!

«Киевское море»

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!