Завершення нересту - фактичний старт літнього сезону промислового та любительського рибальства


Нерестова заборона закінчилася на більшості внутрішніх водойм України 10 червня, за виключенням придаткових систем річок, де вона фінішує 30 червня.


Водночас ще триває заборона на вилов водних біоресурсів на Кучурганському водосховищі, придунайських озерах, р. Інгулець – до 15 червня, р. Інгул у межах Миколаївської області – до 30 червня та Дністровському лимані – до 31 липня.


З огляду на особливу природоохоронну цінність іхтіофауни р. Дністер та Дністровського водосховища (Вінницька, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька області), нерестову заборону тут продовжено до 24 червня.


Природні умови у водоймах, не охоплених активними бойовими діями, незважаючи на прохолодну травневу погоду, загалом були сприятливими для нересту водних біоресурсів.


Проте екоцид, влаштований рф 6 червня, спотворив фініш нересту водних мешканців на півдні країни, зокрема й зірвав нерестовий період на Каховському водосховищі, який мав тривати до 18 червня.


Нагадуємо, що завершення нерестової заборони відкриває рибалкам-любителям та користувачам водних біоресурсів черговий літній сезон любительського і промислового рибальства.


Слідкуйте за аукціонами на промисловий вилов риби на Prozorro.Продажі.


Більше інформації на телеграмканалі Держрибагентства


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!